Olvasni jó!

Arra gondoltam, hogy biztos unatkoztok otthon nélkülem, ezért ajánlok nektek könyveket! :-))))

Előbb muszáj emlitést tennem a legjobb és legmegbizhatóbb és legutibb szórakozásomról itt Izlandon, a Kindleről. Nagyon szeretem, hogy a világon bármilyen könyv az enyém lehet 1 perc alatt. Megbizható, tuti masina és számomra is elképesztő, hogy ma dugtam töltőre negyedszer az ittartózkodásom óta. Pedig elég sokat olvasok, ezt elhihetitek. Igazán megéri a befektetést, hiszen köbö 15 könyv után megtérül az ára. Főleg itt, mert bár kaphatóak a bestsellerek angolul, elég húzós áruk van.

Amit mindenképpen ajánlok, hogy olvassatok el, az a Trónok harca regényciklus. (Az HBO sorozat sem rossz, de a könyvben 20 oldalanként átéled az élményt, hogy : VAZZZZEEE, ez nem történhet meg!, ez nem lehet!, mivan?) A legjobb könyvek között van, amit eddig olvastam. Szóval ha szeretitek a fantasyt, a vért, és a Gyűrűk urát  mindenképpen olvassátok el, nem fogtok csalódni!

A krimi kedvelőknek ajánlom John Sandford Davenport könyveit. (az Indián vér kivételével- az olvashatatlan számomra) Természetesen időrendben. Izgi történetek a St. louisi szuperzsaru Davenport gyilkossági nyomozásairól. 

A tini könyvek közül újraolvastam az Adrian Mole könyveket, amit gyerekként nagyon szerettem és felnőtt fejjel is izgalmas szórakozást nyújt ez a kis nyomorult angol hülyegyerek.

Sprirituális könyvek közül nekem Müller Péter könyvei tetszenek a legjobban. Igazán kellemes olvasmányok a szeretetről, a boldogság kereséséről. 

Ha realista szerelmes regényre vágynátok, olvassátok el Márquez Szerelem a kolera idején c. könyvét. Igazán üditő szórakozás, és bepillantást nyer a múlt századi trópusok mindennapjaiba.

A legjobb regények egyike Ken Folett  Katedrálisa. Bár baromi hosszú, igazán szép, és intrikákkal átszőtt sztori a középkori angliából. 

A számomra legkedvesebb utópisztikus, regény Robert Merle Malevil cimű műve, amely a 70-es évek Franciaországában játszódik, amikor valamilyen okból - ez nem igazán derül ki- vége lesz a világnak. 

A végére tartogattam egy ellen-ajánlót, ami nem más mint E.L. James, A szürke ötven árnyalata. Hajtott a kiváncsiság, hogy mi lehet ez a könyv, ami az összes bestseller listát vezeti. De ennél szánalmasabb, idióta, barom könyvvel még életemben nem találkoztam. Valószinű, hogy kimondottan 80-as IQ-val rendelkező, amerikai háziasszonyoknak iródott. Szóval, ha megfordult a fejetekben, hogy megvegyétek, elolvassátok, letöltsétek, akármi, felejtsétek el, és válogassatok a fentiek közül.