Vixi

Tott

Ma, így három év ittlét után jutottam arra a felfedezésre, hogy a vezetéknevem, legalábbis ahogy itt ejtik, nem jelent mást mint szopást. Mhh. Igen, igen, a hímvessző szájjal történő ingerlését. 

Bakkkkker. 

Ha maradok itt még egy darabig, akkor amint lehet férjhez megyek. Daniel már tud róla. :-)

Eu kártya

Ma megigényeltem az izlandi eu biztosítási kártyámat. 

Az aktuális igénylő oldalon megadtam az azonosítószámomat, nyomtam egy entert. Felugró ablakban köszöntöttek a nevemen, és biztosítottak arról, hogy a kártyámat 4-5 nap múlva megkapom levélben. Köszönjük szépen, viszont látásra. 

Imádom az itteni rendszert, komolyan!

 

Nincs hús

Ma és tegnap ismét itthon ülünk és sztrájkolunk. Igazából jó itthon lenni és Wowozni egész nap a fizetésem feléért. :-)

Két újabb szakszervezet csatlakozott a munkabeszüntetéshez. Így ha a pénteki tárgyalások nem hoznak eredményt, 2 hét múlva több mint 70.000!!!! munkavállaló lép sztrájkba. 

A helyzet az, hogy elfogyott a hús Izlandon. Az állatorvosok sztrájkja miatt nem tudják levágni az állatokat. Nincs csirke, disznó, marha, birka, semmi az ég világon. A boltok üresek. 

Bezártak a KFC-k és a Domino's pizzériák. 

Hal egyelőre még van, meg ezer éve nem ettem már főzeléket, szóval nem olyan nagy baj ez. 

 

Címkék: sztrájk hús Izland

Nincs csirke, sztrájk van!

Tegnap déltől éjfélig életemben először sztájkoltam. Nem mondanám, hogy rossz volt, de eredményt ez a 12 óra nem hiszem, hogy hoz. 

37095.jpg

Jövő héten szerdán és csütörtökön is sztrájk lesz. Ebben a hónapban 56.000 munkavállaló csatlakozhat a munkabeszüntetéshez, ha nem lesz valami eredmény. 

Miért nincs csirke? Mert a csirkefeldolgozó munkásai nem dolgoznak, a csirkéket meg elgázosítják, mert nem dolgozza fel őket senki. Egyelőre dán mirelit csirkét még lehet kapni. :-)

 

Címkék: sztrájk Izland
süti beállítások módosítása