Vixi

Meleg büszkeség

Ezen a hétvégén 15. alkalommal rendezik meg a Reykjavík pride-ot, avagy az izlandi meleg büszkeség napokat. Ez nem csak a már otthonról ismert kamionos felvonulásról szól, hanem rettentő sok programot kínálnak még emellé. Kb. 100.000 ember vesz részt ezen az eseményen (a lakosság egyharmada). Különböző kiállítások, koncertek, vetítések, Szívárvány templomi istentisztelet, és a többi...várja a melegeket a nem melegeket, a turistákat, a családokat, a gyerekeket, mindenkit. 

Mint azt már oly sokszor említettem Izland liberális ország. A melegek házasodhatnak és akár örökbe is fogadhatnak. A melegség, illetve a másság iskolai tananyag, így az itteni gyerekek biztos nem kapnak sokkot, ha két férfit látnak csókolózni.

Bátor dolgokhoz is erőt adhat ez a pár nap: 

Tudjátok, büszke vagyok arra a srácra, akiről sokan - köztük én is - sejtették, hogy meleg.  Azért vagyok büszke, mert ma volt bátorsága a családja és az ismerősei előtt is coming-outolni. Így ma ő is emelt fővel riszálhatja rózsaszín tangabugyiban valamelyik teherautón. 

2013\08\02 Vixi84 1 komment

Verslunarmannahelgi (18+)

A töménytelen alkoholfogyasztás hétvégéje. 

A hétvége és a hétfő munkaszüneti nap. Arra  nem sikerült fényt derítenem, hogy pontosan mit ünnepelnek ezekben a napokban. Ez egy olyan éljen a dolgozó ember,  mindenki partizzon mert nyár van, nemzeti ünnep.

Felerekedik a fél ország, hogy a déli szigetek egyikén partiállatot játszon. Az egész tényleg nem szól másról, hogy kicsit alpárian fejezzem ki magam, mint a bebaszásról és a dugásról. 

Az elkövetkező pár hétben, mint minden évben eddig, jelentősen nő majd az abortuszok- és 9 hónap múlva a születendő gyerekek száma.

Már említettem, hogy Izland elég liberális ország. Én is liberálisnak tartom magam, de ez a mindenki mindenkivel szitu kicsit már sok. 

Nem viccelek tényleg ez a helyzet. Izlandon alkalmi partnert találni  szerintem a világ legegyszerűbb dolga.

Bármilyen bárban (pubban, kocsmában, diszkóban) odamész a kiszemeltedhez és azt mondod: 

- Szia! Tetsző, hozzád vagy hozzám?

- Hozzád. 

vagy, 

- Helló, szép a szemed, jössz dugni? 

- Ahha!

És nem hiszitek el, de az esetek nagy részében működik.

Ismerős srácok jómúltkor játszottak egy játékot. Az  adott diszkóban egy óra állt rendelkezésre arra, hogy minél több csajt a klotyiba invitáljanak egy kis ketymetyre. Átlag összejött 4-5 lány azalatt az egy óra alatt. A nyertes 7-tel nyert.  (Persze ketymety nem volt!)

Nem hiába van olyan alkalmazás aminek a segítségével hamar kideríthető,  hogy a leendő partner rokon-e. Ugyanis itt nagyjából majdnem mindenki mindenkinek a rokona, és elég ciki ha reggelre kiderül, hogy az unokatesóddal bújtál ágyba. 

Aki Izlandra akar jönni csajozni jöjjön bátran.  A lányok igazi skandináv szépségek úgy 25 éves korukig (aztán hirtelen átváltoznak ronda kivénhedt hatgyerekes  viking ősasszonyokká). Csak arra kell ügyelni, hogy a szombatot válassza az ember fia ismerkedésre, ugyanis az a fürdés napja. 

süti beállítások módosítása