Vixi

Eurovíziós dalfesztivál

Izlandon elvi kérdést csinálnak ebből, minden évben. Jó kis euróvíziós partyt rendezünk mi is Anáéknál. A kaja felelős én vagyok. Ezért pörkölt lesz nokedlivel, azt nem lehet elszúrni, és mindenkinek ízlik.

Azért drukkolok a magyar srácnak, mégha kicsit bárgyú is a zenéje, de nem rosszab mint az izlandi finalista:

 Eyþór Ingi Gunnlaugsson - Ég á Líf 

Kiváncsian várom!! :)

Munkakeresés

Az van, hogy munkát keresek. Nem mintha eddig nem kerestem volna, csak nem jutottam semmire. Nézegettem a munkaügyi központ és a többi álláskeresős honlapot, a helyi újságot, de semmi. Aztán megvilágosítottak, hogy ez itt baromira nem így megy. Ha munka kell, fogjam magam és kopogtassak be a gyár/üzem/akármi vezetőjének az irodájába azzal, hogy: Helló, Viki vagyok, én beszélni kicsi izlandi, munka kellene, van?  (Ez nem vicc!!!)

Az üzletvezető tud róla, hogy lépni szeretnék onnan, ezért tegnapra beajánlott a helyi kaviár üzem főcicusához. Időpont nem volt megbeszélve, menjek meló után, amikor tudok, várni fog. Mentem. Találkoztam cicussal, aki nagyon kedves volt. Megkérdezte a nevem, hogy honnan jöttem, az azonosító számom, milyen nyelven beszélek, illetve a telefonszámom. Ja meg, hogy van-e jogsim.  Ennyi volt. Nem ám az a sok HR-es buzis baromság - már elnézést a HR-es olvasóktól-!!!! Kész. Ennyi. Még egy kicsit beszélgettünk a cég profiljáról meg a munka mibenlétéről. Majd ellőttem olyan szavakat, hogy coaching meg leadership, így még az angolomat is megdícsérték. 

Ma meló közben Y. beviharzott, hogy most hallotta, hogy embereket keres a lazac üzem. (Okés itt csak ilyen halas dolgok vannak meg cement!). Szóval úgy ahogy voltam a dzsuvás, retkes konyhai ruhámban elmentünk az üzembe, hogy beadjam a jelentkezésemet. Szépen besétáltunk az igazgatóhoz. Elmondtam neki, hogy: Helló Viki vagyok, itt szeretnék dolgozni. Két kérdés, hogy hol dolgoztam azelőtt, és miért akarom otthagyni az éttermet. Formanyomtatvány kitöltés, hasonló adatokkal mint az előző cégnél. És kész 5 perc. Lisztes nadrágban, és olyan cipőben amiről fél kiló curryszószt le lehetett volna vakarni. De ez itt senkit nem izgat. Ez a legjobb. Ez a vidéki Izland bája! 

Szóval egyelőre reménykedés van, hogy visszahívnak. De visszafognak. Érzem a zsigereimben. :D Méghozzá a halasok! Ami jó is lesz, mert közel van, és mehetek az új gyönyörű bicajommal dolgozni minden reggel, és halálra zabálhatom magam lazacból meg tőkehalból. 

Szóval ha ráértek -azért a biztonság kedvéért- szoríthattok, kösziiiiiiiiiiii!!!!!

süti beállítások módosítása