Reykjavik 2.

Tegnap ismét Reykjavikban voltunk, hogy elintézzük a Kennitalamat, az itteni személyi-szerü azonositót, de sajnos nem sikerült. 2 papir is hibázott. Jövőhéten újra próbálkozom. Akkor viszont jó lenne, ha sikerülne megigényelnem, mert ennek hiányában nem nyithatok bankszámlát, és bankszámla hiányában nem kapok fizetést.

Voltunk még egy csomó helyen vásárolni, és amit felfedeztem, hogy rettentő olcsók a dvd-k, az otthoni viszonylatokhoz képest. Ráadásul a 90%-uk magyar szinkronos vagy feliratos. Elképzelhetőnek tartom, hogy a jövőben vásárolni fogok filmeket. :-)

Egyetlen magyar vonatkozású dolgot fedeztem fel, a Rubik kockát. Majdnem minden boltban kapható, de nem csak a klasszikus, hanem az új változatok is. Ezen kivül semmit nem találtam ami otthoni lenne.


A világ eddigi legszarabb hamburgerét sikerült megvásárolnom, és megennem a Metro-ban, ami az itteni  McDonalds utód. ( A meki a válság idején kivontult.)  Brutálisan rossz volt. Finom müanyag sajtburger izre vágytam, de amit kaptam helyette az kritikán aluli volt. Szóval ha erre jártok, ne egyetek a Metroban!

Kiváncsiságomat kielégitendő muszáj volt vennem közel 400 koronáért egy doboz mogyorókrémes-gyömbéres rágót. De ezt is megbántam.


Egy pozitiv vonatkozása azért volt a napnak. Múlt szombaton egy elég nagy buli volt az étteremben, és az egyik szünetemben a kinti cigizés közben beszélgetésbe elegyedtem az egyik vendéggel, no ez a vendég szembejött a  bevásárlóközpontban és rámköszönt. Hát tiszta jó, már egy izlandival köszönőviszonyban vagyok! :-)

Oh és még két pozitivum: a mogyoróvajas és a mandulás Snickers.... Nyamm, nyamm!