Irskir dagar á Akranesi

Avagy Ir napok Akranesben. Minden évben hatalmas bulival ünneplik a helyiek, hogy 880 körül 2 ir muksó áthajózta az óceánt és megalapitotta Akranes városát. Ez az ünnep idén a hétvégére esik. Óriási 3 napos partiörület. Az izgalom, és bulihangulat lassan kezd úrrá lenni a városon. A lámpaoszlopokat kis zöld figurák diszitik, mindenki nagyon nagyon készül erre az ünnepre. 10 ezer látogatót várnak. (Akranesben közel 6000 ember lakik.) Lesznek különböző koncertek, programok, amiről tudok hogy lesz: horgászverseny, homokvárépitő verseny, illetve “The most redheaded Icelander” verseny. Erre baromira kiváncsi vagyok!:)) 

A buli tetőpontja pedig az lesz, amikor lezárják a kikötőt és a cementgyárat, és egy megagiga hangárban 5000 ember , avagy az egész város, bulizik szombattól vasárnapig.

Persze ez azt is jelenti, hogy a hétvégén rommá fogom magam dolgozni, nem csak napközben hanem éjszaka is. De sebaj, kicsit már én is várom. Jó kis koncertek lesznek az étteremben csütörtök-péntek-szombat este. Az előkészületek megkezdődtek, holnap a heti pizzatészta mennyiség tizszeresét kell megcsinálni, illetve ma már túl vagyunk 60 kiló hambi pogácsa  előkészitésén. Tiszta izgi!:)))

Mindenképpen megirom milyen volt!