Vixi

Mérges vagyok!

Mondhatnám szétvet az ideg. Az összes fránya képem eltünt a blogról ami miatt igazán, rohadtul mérges vagyok.

Hol a pinyóba vannak??? Egyébként is nagyon macerás dolog feltölteni azokat a fránya képeket, most pedig a tegnap esti postom kivételével eltünt minden.

Köcsög blog.hu, mérges vagyok!

West Iceland

Tegnap ismét a nyakunkba vettük a szigetet, mivel itt mást nagyon nem lehet csinálni. A cél a Snæfellsjökull vulkán "megmászása" volt. 1446 méter,  köbö 1300 méterig sikerült feljutni. Nagy segitség volt 1 db négykerék meghajtású terepjáró, illetve 1db quad. Jártunk a világ végén is, meg egy jó kis barlangban, ahová egy patakon fölfelé gázolva lehetett bejutni, és nyitott a teteje, igy ha bent vagy és felnézel látszik az ég. Ott még találtunk havat. Láttunk vizeséseket, illetve voltunk a legkavicsosabb tengerparton ami létezhet. Jó kis 500 km-es túra volt, eléggé elfáradtam, de büszke vagyok magamra mert csak 20 percet sikitoztam tiszta erőmből, amikor a 60 fokos emelkedőn mentünk fel a quaddal. 

Képek alant:

 

DSCN1252.JPG

DSCN1249.JPG

DSCN1253.JPG

DSCN1265.JPG

DSCN1270.JPG

DSCN1278.JPG

DSCN1316b.jpg

DSCN1331b.jpg

DSCN1324b.jpg

DSCN1334b_1.jpg

DSCN1341b.jpg

DSCN1345b.jpg

DSCN1318b.jpg

DSCN1363b.jpg

DSCN1377b.jpg

Climb a mountain, they said. It'll be fun they said...

A már emlegetett kollégámmal szerdán elmentünk hegyet mászni. Szabadok voltunk délután ezért fél négykor elindultunk meghóditani a csúcsot. (Éjszaka is lehet kirándulni, mert süt a nap.) Bizadkodva indultam neki a dolognak, mert mégiscsak a kedvenc hegyemre mászunk fel, és teljes mértékben felkészültem az útra. Csoki, viz, szendvics, pzs, esőkabi. :-)

564 méter, 5 km-es út fölfelé, biztos megcsináljuk. Az első 1 km után majdnem feladtam, mert egy 20 m magas sziklafalat kellett megmászni. Sirtam, nevettem, mindenkit elküldtem a fenébe, már aki ott volt, vagyis a kollégát,  de végül megcsináltam. Utána elég kemény kaptató volt felfelé, de legalább nem 30 centis ösvényen kellett mászni. A tüdőmet majdnem kiköptem.  Végül majdnem felértünk a tetejére, de elkezdett szakadni az eső, és finoman gomolygott a köd lefelé. Vártunk 20 percet hátha eláll.  Ti: Izlandon van egy mondás: Ha nem tetszik az időjárás, várj 15 percet. De nem állt el, igy elindultunk lefelé. A szikla fal előtt szembetalálkoztunk a hegyimentő kollégámmal, és mutatott egy könnyebb ösvényt, igy viszonylag kevesebb sikitozással lejutottunk. Az utolsó 500 métert futva tettem meg, baromira jó érzés 30 centis mohatakarón futni, pihe-puha, kellemes. És persze már ragyogóan sütött a nap. Most már biztos vagyok benne, hogy egyszer felmászom a tetejére, azt mondják van vendégkönyv a csúcson. :-)))


Egy téli képen tudom prezentálni meddig jutottunk. (Piros karika)

P1130373.jpg

071.JPG

073.JPG

075.JPG

2012\06\25 Vixi84 4 komment

Amit szeretek

Az alábbiakat szeretem Izlandban, a teljesség igénye nélkül:

  • Skyr - joghurt szerü cucc, de sokkal sürübb és sokkal finomabb
  • Body shop - szupertuti piperecuccok, brutál drágán, kiváló minőségben
  • Nammiland - cukormennyország
  • Kávé - bárhol, bármikor, bárkinek. Érts a legutolsó boltban is van egy kávéautomata, ha megszomjaznál egy  jó feketére. Ingyé, persze.
  • Sportsdirect bolt
  • Koktailsosa - fogalmam sincs miből van, de finom
  • Csapviz - finomabb mint otthon, bár ez nem meglepő
  • Ikea - ugyanaz mint otthon, de itt is jó! :)
  • 13 fokban lehet napozni és le lehet égni .
  • Szeretem, hogy elérhető a természet. Lovak, birkák, kisbárányok 50 méterenként,amint kiérsz a városból.
  • Szeretem a sok vizet. Ezer meg ezer kis patak, ér,folyó a legelképesztőbb helyeken.
  • És végül, szeretem, hogy itt olyan közel van az ég!

 

 

süti beállítások módosítása