Vixi

Laugardagur

Avagy szombat. A fürdés napja. Igen-igen, sajnos tényleg vannak akik csak szombaton fürdenek. Személyesen is sikerült találkoznom egyszerfürdő izlandiakkal. Ami fura, hogy ennek ellenére nem büdösek. Mondjuk izzadni nem nagyon izzad az ember 10 fokban. De akkor is!

No igazából nem is erről akartam irni, hanem a fürdőkultúráról, mert a nem fürdés ellenére van. Volt szerencsém párszor a helyi uszodába ellátogatni, illetve ma voltam Reykjavikban is. Bár uszodának hivják, inkább a strandra hasonlit, mert kinti medencék vannak. Télen a jó kis fütött medencében lehet róni a köröket. Természetesen a strand hozzátartozója legálább 3-4 jakuzzi, elfekvős rész - 50 centis medence ahol el lehet feküdni-, illetve a gőzkabin. Tök jó ez az uszodázós dolog de eddig még mindig kényelmetlenül éreztem magam, mert:

A cipőt már a bejáratnál le kell venni. (Egyébként ez a szokás elég durva, az iskolában a gyerekek zokniban vannak, az orvoshoz is csak cipő nélkül lehet bemenni....)

Papucsot csak én a hülye bevándorló használok mindenki más mezitláb van.

Nincsen szeparált öltöző, illetve zuhanyzó.  Mielőtt bemennél a medencébe köteles vagy pucéran! megmosni a hónaljadat, a lábadat, és a lábadközét. Erre giganagy táblák figyelmeztetnek. Ha ez megvan, visszamehetsz pucéran a fürdőruhádért és indulhatsz úszkálni. Miután kiúszkáltad magad, ismét pucér zuhanyzás a közös zuhanyzóban illetve öltözés a közös öltözőben.  Remek mi?

A jakuzzik elég királyak de inkább férfiak használják, nőket elvétve láttam eddig. (De lehet mindig rosszkor megyek usziba.)  Ami egyébként kellemetlen is, mert beletehénkedek egy tök üres kádba, és negyed óra múlva biztosan megtelik 50 plusszos vén fószerekkel, akik egy számomra tök érthetetlen nyelvet beszélnek.  Persze  felismerek 1-1 szót, de 5 perc után elfog az a kellemetlen érzés, hogy ezek tuti rólam beszélnek. Valszeg nem, de akkor is ezt érzem. :-) Egyre kényelmetlenebbül és kényelmetlenebbül érzem magam aztán angolosan távozom, pedig még szerettem volna döglődni. Gőzkabin dettó ugyanez.

Már csak a fürdés élményéért is meg kell tanulnom ezt a fránya nyelvet és le kell vetkőznöm - szó szerint - a szemérmességemet!:))

Irskir dagar á Akranesi

Avagy Ir napok Akranesben. Minden évben hatalmas bulival ünneplik a helyiek, hogy 880 körül 2 ir muksó áthajózta az óceánt és megalapitotta Akranes városát. Ez az ünnep idén a hétvégére esik. Óriási 3 napos partiörület. Az izgalom, és bulihangulat lassan kezd úrrá lenni a városon. A lámpaoszlopokat kis zöld figurák diszitik, mindenki nagyon nagyon készül erre az ünnepre. 10 ezer látogatót várnak. (Akranesben közel 6000 ember lakik.) Lesznek különböző koncertek, programok, amiről tudok hogy lesz: horgászverseny, homokvárépitő verseny, illetve “The most redheaded Icelander” verseny. Erre baromira kiváncsi vagyok!:)) 

A buli tetőpontja pedig az lesz, amikor lezárják a kikötőt és a cementgyárat, és egy megagiga hangárban 5000 ember , avagy az egész város, bulizik szombattól vasárnapig.

Persze ez azt is jelenti, hogy a hétvégén rommá fogom magam dolgozni, nem csak napközben hanem éjszaka is. De sebaj, kicsit már én is várom. Jó kis koncertek lesznek az étteremben csütörtök-péntek-szombat este. Az előkészületek megkezdődtek, holnap a heti pizzatészta mennyiség tizszeresét kell megcsinálni, illetve ma már túl vagyunk 60 kiló hambi pogácsa  előkészitésén. Tiszta izgi!:)))

Mindenképpen megirom milyen volt!

süti beállítások módosítása