Vixi

2012\09\23 Vixi84 5 komment

Azurrrrrroooo

Miért is állok neki posztolni vasárnap hajnali 4 óra 57 perckor? A válasz nem az, hogy baromi jó buliban voltam, és jól becsiccsentettem és megoszthatnám a világgal a gondolataimat. 

Visszatértek a lengyel szomszédaink a nyári számüzetésükből. Szombat délután kettő óta buli van. Most már eljutottam odáig, hogy szinte kivülről tudom az Azurro-t lengyelül. :-) 

Megpróbáltam erőt venni magamon, és megkérni őket, hogy légyszi-légyszi csendesebben, aludnánk. (Illetve én aludnék, mert Y. alszik mint egy tök.)  De nem tudom elmondani se lengyelül, se izlandiul, a google forditó meg tök béna. (A közös magyar-lengyel prositucióra utaló vulgáris szó használatától pedig tartózkodnék). Igy próbálkozás nélkül feladtam, és elfogadtam a helyzetet. Szóval buli van, és én kezdek baromira unatkozni. 

Ma letudtam egy fél évad Gyilkos elméket, A profit, és az Üvegtigris trilógiát. Amúgy meg rossz idő van, és mást itt nem is lehet csinálni a tévézésen, vagy a piáláson kivül. 

A héten nem volt semmi különös, az északi fény vadászaton kivül. Ami elég földöntúli és egyben fantasztikus élmény. Kár, hogy  nem adatik meg mindenkinek, hogy lásson ilyesmit. Ami furcsa volt, hogy életemben nem voltam olyan sötét helyen, ahol ennyi csillagot lehetett látni. Furcsa, mert az ismerős csillagképek nem a megszokott helyen vannak az égen. És furcsa, mert lehetett látni a müholdakat amik elhúztak felettünk. 

ÓÓÓ beindult a Modern Talking szekció. Cherry cherry lady, You're my heart. ÁÁÁÁÁÁ. 

Szóval ezek a történések, más izgi/nem izgi  dologról jelen pillanatban nem tudok beszámolni. 

85 nap

Közhirré tétetik és szétdoboltatik, hogy 85 nap múlva érkezem haza. Azaz december 12-én helyi idő szerint délután negyed ötkor landolok a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Január 4-ig leszek otthon, remélem sokminden belefér majd. A repjegyem brutálisan drága volt, még igy is,hogy 3 hónappal előre megvettem. Köszönhetően annak, hogy nincs az a fránya Malév. Fele ennyiért eljutok az USA-ba és vissza!:-). De sebaj. Nem sokára megyek haza!

Címkék: Címkék

Busz

A távolsági buszozás egy igazán izgalmas dolog itt Izlandon. Van egy tök normális honlap, egy pontos preciz menetrend. Csak egyszerűen ember legyen a talpán aki kiigazodik, hogy mikor, hol áll meg a busz. Tudniillik, itt nem városok és utcák szerint van a menetrendben feltűntetve a megálló, hanem városrészek szerint.Köbö olyasmit képzeljetek el, hogy ha Fehérvárról akarnátok Budapestre buszozni és annyit tudnátok, hogy  a busz a Palotavárosból indul. Megáll a Vizivárosban, és a Köfémen, aztán Kelenföldön és Lágymányoson. De, hogy pontosan melyik utcában és hol van a megálló, azt neked tudnod kell. :-) Szóval izgi dolog ez a buszozás, de Reykjavikba már sikerült elmennem busszal. Ami egyébként az otthoni viszonyokhoz képest is elég olcsó. Nem beszélve arról, hogy a bérlet fillérekbe kerül. Nem úgy mint otthon, hogy ha többször utazol mint 20 alkalom csak akkor éri meg bérletet venni.

 

Címkék: Címkék
süti beállítások módosítása