Vixi

Kennitala

Már irtam a kennitalaról régebben, de most irok újra,  mert irhatnékom van. 

A kennitala a helyi személyazonositó szám, ami a születési dátumból és még 4 számból áll. Nincsen személyi igazolvány, tb kártya, adókártya, lakcimkártya meg hasonló azonositók mint otthon, mindenhol ezt az számot kell használni.

A kennitalával járok orvoshoz, bankolok, vásárolok. Mivel hiszek a konspirációs teóriákban,  kicsit  rémisztő a tudat, hogy a nagytestvér  tudja, hogy mennyit keresek, mire költöm a pénzem,  milyen egészségügyi problémákkal fordultam orvoshoz, milyen klotyi papirt veszek a boltban, mit eszem, vagyis mindent, az ég világon mindent. Persze az is felmerült már bennem, hogy ki a fene akarhat megfigyelni engem, vagy akár a többi izlandit.....:-)) 

Persze a központositott adatoknak van előnye is. Például autóalkatrész vásárlásnál nem kell a tipussal,  évjárattal bajlódni, csak bemondod a kennitalát és az eladó pontosan tudja milyen autód van, és már adja is a neked megfelelő alkatrészt.  

Arra meg már kimondottan büszke vagyok, ha kérdezik izlandiul tudom bemondani a számokat. 

Vitamin

Feltankoltam vitaminokból. Kicsit parázom amiatt, hogy egyáltalán nem ér nap, lassan olyan fehér vagyok, mintha hypóval mostak volna ki 90 fokon. (Ma már sötétben mentem melózni fél 10 kor és sötétben végeztem 4-kor.) Zöldséget - gyümölcsöt nem nagyon fogyasztok, mert már a halálba kivánom a fejessalátát meg a brokkolit,  vagy a banánt meg az almát. Más meg nincs. 

Mindenképpen szükségesnek tartom, hogy valamennyi D és C vitamint bevigyek a szervezetbe, mert nem akarok elhalálozni. 

Ezért vettem D vitamint ami itt vény nélkül kapható,  120 db kapszula,  2000 NE/db, átszámitva 1700 Ft. 100 db-os 1000 mg-os C-vitamin, 1800 Ft. 100 db 400NE/db E vitamin is 1800 Ft.  A 20 darabos 1000 mg-os C vitamin pezsgőtabletta 450 Ft.  Avagy nevetségesen olcsók a vitaminok az otthoni árakhoz képest és minden boltban beszerezhetőek. 

Pontosan egy hónap múlva érkezem haza, addig remélem elkerül a skorbut és az angolkór. :-))

süti beállítások módosítása